findings, thoughts and ideas mostly on information literacy in daily life as academic liasion librarian. /om biblioteket, forskningen och undervisningen

libkey

On the web since 2005-02-08

2006-03-08

"library services is changing, could change, and needs to change."

Rubriken rymmer ett klassiskt retoriskt grepp - upprepa ditt budskap tre gånger så blir din åhörare övertygad. Hm.

Bloggen heter Panlibus Talis staff on topics across the library and information business . Personalen får blogga på arbetstid; ganska smart. Den var intressant för nya sätt att marknadsföra nya idéer och för att nå nya potentiella kundgrupper. De har ett community, podcasts och bloggar. En av informationsspecialisternas inlägg är personliga men likväl gjorda i tjänsten. Det finns tydligen fler än jag som tycker jobbet som bibliotekarie går att göra roligt.

Thinking about the Future var en av många av bloggarna av anställda hos talis - Paul Miller.
Den har rubriken:"Personal perspectives on information science, the evolving Internet, delivery of public services online, Web 2.0, Library 2.0, communities, folksonomies and more. With an emphasis upon convergence between some or all of the above, and a UK slant."

Talis har en prototyp med demo och genom satellitbilder och kartor förenklas lokalisering, fjärrlån och tillgänglighet för användarna av folkbiblioteken i Storbrittanien.
http://research.talis.com/2005/whisper/

Det jag framför allt kommer läsa framöver är deras funderingar från november och framåt kring Bibliotek 2.0 som diskuteras just nu. http://blogs.talis.com/panlibus/archives/2006/02/library
_20_the.html

och att bibliotekens tjänster håller på att transformeras att det är genomförbart samt att bibliotekens service verkligen är i behov av förnyelse.

En konferens "Computers in Libraries" i slutet på mars i US nämns också - en såkallad inofficiell wiki som jag också får återvända till men nu måååste jag sova; jag skall upp klockan sex som vanligt. http://cil2006.pbwiki.com/

No comments:

About me

Informationsspecialist och bibliotekarie. Skriver med utgångspunkt i min profession och alla inlägg är gjorda av mig som privatperson.

Blogg- och feedlista