findings, thoughts and ideas mostly on information literacy in daily life as academic liasion librarian. /om biblioteket, forskningen och undervisningen

libkey

On the web since 2005-02-08

2009-05-17

midnatt

Rubriken “Why learning about emerging technologies is part of every librarian´s job” kändes helt enkelt så elementär så att jag länkar till Kathryn Greenhills slide-show som där finnes nåbar via bloggen Anns agenda. Osedd i sin helhet när jag skriver detta men jag vet precis vad budskapet handlar om. En bibliotekarie som förklarar varför it-teknologi är oundgängligt för bibliotekarier. Känns egentligen konstigt på ett forskningsbibliotek 2009 att behöva argumentera kring varför vårt ständiga behov av informationsteknologisk uppdatering är väsentligt i mötet med användaren. Snart är det dags för alla att testa, leka och lära av det som unga vuxna lever med på webben i form av nåt liknande projektet 23 things. Att begripa lärandet och kreativitetens roll i relation till biblioteksresurser är inte möjligt att hålla utanför webben.

No comments:

About me

Informationsspecialist och bibliotekarie. Skriver med utgångspunkt i min profession och alla inlägg är gjorda av mig som privatperson.

Blogg- och feedlista